Dansk Industri: Vi har brug for de små sprog i dansk erhvervsliv

På Københavns Universitet er der i dag 21 sproguddannelser. I 2005 var der 31, men som følge af besparelser skæres der ned på mindre sprog.

Der er brug for mangfoldighed, men også en bred sproglig vifte i det danske erhversliv, mener underdirektør i Dansk Industri. (Foto: © Jeppe BjøRn Vejlø, Scanpix)

Der er brug for veluddannet arbejdskraft, som har styr på den franske grammatik og de tyske gloser, men vi kan ikke klare os kun med de store sprog.

Sådan lyder det fra Dansk Industri, efter at en ny opgørelse over sprogfag på de danske universiteter har vist, at den sproglige mangfoldighed er på retur.

Det er et problem, siger Charlotte Rønhoff, der er underdirektør i Dansk Industri.

- Vi er jo dybt afhængige af, at der på universiteterne og på professionsskolerne uddannes lærere, som kan undervise i de sprog, som vi har brug for siden hen, siger hun.

Mens der tilbage i 2005 var i alt 97 sproguddannelser på de danske universiteter, er det tal i dag nede på 57.

Det risikerer at ramme dansk erhvervsliv, mener Charlotte Rønhoff.

- Det betyder noget for os, at der er en form for sprogberedskab. Det er et kulturelt beredskab inden for nogle lidt mindre sprog end de, som er de hyppigt anvendte i det danske erhvervsliv, siger hun.

Det danske marked har ifølge Charlotte Rønhoff brug for mangfoldighed, og det kan blandt andet skabes ved, at en gruppe mennesker behersker de mindre sprog også.