Dansk Taxi Råd: Politiet gør for lidt for at fange Uber-chauffører

Dansk Taxi Råd vil have politiet til at gøre en ekstra indsats for at stoppe Uber-chauffører for ulovlig taxakørsel.

- Vi er meget skuffede, lyder det fra Dansk Taxi Råd, som er ikke tilfredse med politiets indsats mod Uber-chaufførene. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

For en måned siden faldt der dom i den såkaldte Uber-sag, hvor seks Uber-chauffører ved Københavns Byret blev dømt for ulovlig taxakørsel.

Siden dommen er der ikke blevet gjort nok, og politiets indsats er dybt utilstrækkelig, mener Dansk Taxi Råd.

- Vi er meget skuffede. Taxibranchen har haft en klar forventning om, at når der faldt så klare domme i byretten, så ville man også øge indsatsen mod Uber, siger Trine Wollenberg, der er direktør i Dansk Taxi Råd.

Hos politiet har man ikke nedsat en decideret målrettet indsats på området, men der arbejdes på at fange Uber-chauffører, forklare Allan Wadsworth-Hansen, der er vicepolitiinspektør i Københavns Politi.

- Vi gør det samme, som vi gjorde inden dommen. Vi integrerer Uber-indsatsen som en del af den daglige patrulje, siger han.

Der er også blevet registreret flere sager, siden seks Uber-chauffører ved Københavns Byret dømt for ulovlig taxakørsel. Allan Wadsworth-Hansen erkender dog, at politiet godt kan blive bedre til løse opgaven.

- Vi forsøger at blive klogere på, hvordan vi spotter Uber-sagerne, og også om der er et vist tidspunkt, hvor Uber er mere aktive, siger han.

Facebook
Twitter