Danskerne punger ud for lægehjælp

Danskerne benytter sig i stigende grad af private lægevagter i stedet for at bruge de offentlige tilbud.

De private lægevagter får stadig flere henvendelser. (© colourbox.com)

Vi betaler gerne for at sikre os hurtig adgang til en læge, hvis vi bliver syge.

Den stigende interesse oplever man hos de private lægevagter. Alene i hovedstadsområdet har man lige nu to private lægevagter, og en tredje er på vej til april.

Hos Privatlægen, som er en af de eksisterende private lægevagter, har man oplevet en markant stigning i antallet af patienter, fortæller læge og medejer, Tue Christoffersen. 

- Vi kan se på tallene, at vi ligger 30-40 procent over niveauet for samme periode sidste år, siger han.

1813-problemer giver private patienter

Tue Christoffersen mener, at problemerne med blandt andet lange ventetider på akuttelefonen 1813 har haft en væsentlig betydning for den stigende interesse.

- Det er selvfølgelig svært at sige, at det hele skyldes akuttelefonen, men vores formodning er, at det har ført til en stigning på i hvert fald 20 procent, vurderer han.

Ifølge Tue Christoffersen, skyldes den stigende interesse, at borgerne vil være sikre på, at de kan komme igennem til en læge, når de bliver syge. Også uden for lægevagtens almindelige åbningstid.

Flere vil købe forsikringer

- Fordi vi har relativt få patienter i forhold til det offentlige system, kan vi komme hurtigt ud til borgerne, hvis det er det, de ønsker. Og det giver patienterne en tryghed, som de gerne vil betale for, siger Tue Christoffersen.   

I fremtiden kan man komme til at se en øget interesse for de private lægevagter, vurderer, Jes Søgaard, professor i sundhedsøkonomi på Aalborg Universitet.

- De private lægevagters succes afhænger af, hvorvidt 1813-telefonen kommer op at køre optimalt. Hvis den ikke gør og der ikke kommer et andet offentligt tilbud, kan man i fremtiden se flere familier købe sig til en tillægsforsikring af denne slags, siger han.

Facebook
Twitter