Debattør på kvindernes kampdag: Kvindekampen er blevet for aggressiv

Ligestillingsdebatten er blevet en skinger og intern kamp mellem kvinder, mener debattør.

Anne-Mette Karstad fik bølgerne til at gå højt blandt kvinder, da hun fortalte i et debatindlæg, at hun valgte mere tid med sin datter frem for karrieren. (Foto: Peter Bye Andersen © P4 København)

- Respekten for det frie valg er et rigtig godt sted at starte, hvis vi skal kæmpe for noget i dag.

Sådan besvarer Anne-Mette Karstad spørgsmålet om, hvad man skal bruge Kvindernes Internationale Kampdag til i dag.

Den 35-årige designer, debattør og mor til en pige i vuggestuealderen har selv oplevet, at netop respekten for hendes valg kan ligge på et lille sted hos en del af landets kvinder.

For en måned siden skrev hun et debatindlæg i Dagbladet Politiken om, at hun have sat karrieren på pause for at kunne hente sin datter tidligt i vuggestuen.

Det affødte en række kradse kommentarer fra kvinder, der var forargede over, at Anne-Mette Karstad valgte at springe af karrieretoget og være fuldtidsforælder i stedet.

Reaktionerne chokerede Anne-Mette Karstad, der ikke havde regnet med den store respons på indlægget, som hun ikke anså for at være særlig kontroversiel.

- Det rullede ind med det ene aggressive angreb efter det andet om, at jeg havde svigtet mit køn og kvindekampen. Det var en stor overraskelse. Det er jo alle kvinders frie valg, siger hun.

Anne-Mette Karstad er ærgerlig over, at tonen i ligestillingsdebatten er blevet hård og personlig. Hun oplever, at kvinderne er delt i to lejre, hvor det handler om at råbe højest om, hvilken kvinde-type der er bedst.

Hun frygter, at det får mange kvinder til at melde sig ud af debatten om kvindens rolle i samfundet og ligestilling mellem kønnene. Hun mener derfor, at Kvindernes Internationale Kampdag er en god anledning til at få debatten tilbage på sporet.

- Der skal fokus på, at der er behov for, at vi står sammen som kvinder. Vi skal støtte hinanden og respektere de frie valg. Vi skal have tillid til, at den enkelte kvinde kan træffe det valg, der er bedst for hende frem for at bruge tid og energi på at skyde hinanden ned, siger hun.

- Det rullede ind med det ene aggressive angreb efter det andet om, at jeg havde svigtet mit køn og kvindekampen, siger...

Opslået af DR Nyheder på 8. marts 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.