Der bliver taget færrest lykkepiller i hovedstaden

Der er stor regional forskel på hvor mange borgere, der bliver behandlet med antidepressiv medicin. Forbruget af lykkepiller er markant lavere i Region Hovedstaden end i resten af landet.

På landsplan blev der sidste år udskrevet antidepressiv medicin til 414.000 danskere. (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Der er længere mellem recepterne på antidepressiv medicin i Region Hovedstaden end i landets fire øvrige regioner.

Det viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

73 ud af 1000 danskere fik sidste år udskrevet såkaldte lykkepiller, men i hovedstaden hedder det tal kun 60.

Poul Videbech, der er professor og overlæge ved Psykiatrisk Center Glostrup, vurderer, at nemmere adgang til andre behandlingsformer er en af årsagerne til, at der bliver taget mindre antidepressiv medicin i hovedstaden.

- Der er flere psykologer og psykiatere i Region Hovedstaden. Samtidig er gennemsnitsindkomsten højere i hovedstadsområdet, så måske har man bedre råd til at betale for anden form for behandling, siger Poul Videbech.

Den forklaring får opbakning fra Anders Beich, der er formand for Dansk Selskab for Almen Medicin.

- Vi tror som udgangspunkt, at der er for mange, der får antidepressiv medicin, fordi det er den løsning, der er til rådighed. Vi ved, at der er forhindringer i forhold til at få hjælp på anden måde, og de forhindringer er ikke geografisk retfærdigt fordelt i landet, forklarer Anders Beich.

Facebook
Twitter