Der mangler politi i Københavns Havn

HavneForum København efterlyser mere synlighed fra politiet til at forhindre ulykker og lovovertrædelse i havnen

Det er snart sæson for sejlads, men der er brug for mere politi, hvis ikke der skal ske ulykker i Københavns havn, lyder det fra HavneForum København. (Foto: MORTEN JUHL © Scanpix)

Sejlet er sat og skruen er i vandet, men et stadigt stigende antal mennesker på vandet i Københavns Havn kræver også mere politi.

Det siger formand for HavneForum København, Hans Christian Hansen, der er bekymret for, at det ender med ulykker, hvis ikke loven respekteres.

- Hvis ikke politiet er tilstede, og hvis ikke det har en konsekvens at sejle for stærkt, så er der stor fare for, at noget ender med at gå rigtig galt, siger han.

Derfor mener formanden, at politiet i langt højere grad skal prioritere patruljering i havnebassinet, for at sætte en stopper for dem, der overtræder loven.

- Der behøver ikke være en frygtelig masse kontrol, men politiet skal være synlige, for ellers er der ingen, der har respekt for det, siger han.

Ny båd i vandet

Hos Københavns politi kan vicepolitiinspektør Steen Harpsøe sagtens se den problematik, som HavneForum København belyser.

Derfor har politiet netop indgået et samarbejde med marinehjemmeværnet, der stiller en båd til rådighed, og som kan rykke ud, når det bliver nødvendigt.

Ifølge Hans Christian Hansen er det ikke nok at være klar til udrykning. Synligheden skal være konstant, og det er ifølge Steen Harpsøe ikke noget Københavns politi kan garantere er muligt.

- Om vi kan være på vandet hele tiden, kan jeg desværre ikke love, men vi vil gøre vores ypperste for at være der, når det giver mening, og når der flest mulig folk på vandet, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk