DF'ere til partitoppen: Få nu styr på den letbane

Flere medlemmer af Dansk Folkeparti i hovedstadens kommuner vil have partitoppen på Christiansborg til at lukke aftalen om letbanen.

Letbanen i Aarhus er godt på vej, men det er hovedstadens langt fra - en rapport fra statsrevisorerne har endnu en gang sået tvivl om projektet, og nu er kommunalpolitikerne i hovedstadsområdet utilfredse med forsinkelserne. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det skaber røre i andedammen, når Dansk Folkeparti på Christiansborg sammen med resten af blå blok er med til at forsinke den omstridte letbane, der skal forbinde 11 kommuner i hovedstadsområdet.

Derfor vil flere medlemmer fra Dansk Folkepartis bagland have klarhed om, hvad der skal ske.

- Desværre er det her letbaneprojekt ved at køre helt af sporet, inden det overhovedet er kommet på sporet, siger Helge Larsen.

Han er medlem af kommunalbestyrelsen i Herlev og langt fra tilfreds med, at der fortsat stilles spørgsmålstegn ved en aftale, der for længst er indgået.

Det har konsekvenser

I Glostrup er Dansk Folkeparti også utilfredse med, at deres partitop på Christiansborg sammen med resten af blå blok er med til at udskyde letbane-projektet.

Derfor mener Flemming Ørhem, der er medlem af kommunalbestyrelsen for Dansk Folkeparti, at den aftale, som der er indgået om letbanen, skal overholdes.

- Når nu der er indgået en aftale for længst, så må alt det politiske fnidder holde op, så vi kan komme videre med projektet, siger Flemming Ørhem.

Helge Larsen peger på, at det får store økonomiske konsekvenser, hvis projektet fortsat forsinkes eller droppes helt.

- Hvis der ikke sker noget snart, så betyder det, at alle investeringer i vestegnskommunerne er spildt. Og det får konsekvenser for hele området, siger han.