Dige brød sammen i Hvidovre: Kloakvand fik Kenneths møbler til at lette

Det betød oversvømmede kældre og haver, da stormfloden ramte Hvidovre i nat.

På Bendstrupvej i Hvidovre har Michael Nielsen ikke kunne sove i nat. Vandmasserne har piblet ind i haven og senere kælderen.

- Jeg er træt. Jeg har prøvet at sove en time eller to, men det kunne ikke lade sig gøre. Der var for mange spekulationer, siger han.

Flere steder i landet blev huse og kældre oversvømmet og det sendte beredskab og beboere på overarbejde i nat også i Hvidovre.

En ulige kamp mod vandet

I Michael Nielsens have er græsplænen dækket af vand, der er frosset til is, hvor legehus, rutsjebane og havetrampolin nu er frosset fast.

Bag Michael Nielsen ligger to cykler overdækket med blade og løvfald, som stammer fra Harrestrup Å, der væltede ind, da et dige brød sammen og sendte vandmasserne ind i Michael Nielsens have.

Michael Nielsens have står under vand, efter vandet i nat brød igennem et dige i Hvidovre. (Foto: Peter Bye Andersen DR København)

- Det var været en ulige kamp. Vi kæmpede mod vandet i vores huse og har fået hjælp fra beredskabet og to firmaer, der kom og hjalp, siger Michael Nielsen.

Alligevel står pumper adskillige pumper stadig og pumper vand væk fra hans hus og ud i kloakken.

- Det væltede ind

Vandstandene satte i aftes og i nat rekorder flere steder i landet, og nogle steder har man her til morgen ikke målt højere vandstand i mere end 100 år.

Michael Nielsens nabo, Kenneth Kühn, var også ramt af voldsomme vandmasser i aftes. Han gjorde, hvad han kunne i kampen mod vandet, som på et tidspunkt gik ham til knæene.

- Jeg var lidt i chok. Jeg havde vand i gummistøvlerne, og det var koldt. Jeg tænkte først og fremmest på familien, og så på de møbler, jeg gerne ville redde, siger Kenneth Kühn og fortsætter.

- Jeg havde vand, der væltede ind. Det var en ubeskrivelig oplevelse af naturkræfter, der bare tog over. Alle mine møbler lettede, og jeg havde vand i mellem 20-40 centimeter i hele mit hus, siger Kenneth Kühn.

Pumperne udenfor Kenneth Kühns hus, der stod under 20-40 centimeter vand. (Foto: Peter Bye Andersen DR København)

Kenneth Kühn måtte sove hos naboen, men resten af familien fandt et hotel. Det var ikke muligt at sove i huset, som var fuld af kloakvand.

- Så ved jeg ikke, hvor vi skal sove i nat. Det er ubeboeligt nu. Så vi må tage en time ad gang og en dag ad gangen, siger Kenneth Kühn.