Diskrimination af forældre på barsel vækker københavnsk bekymring

Københavnere skal få børn tidligere, mener kommune, men mange oplever diskrimination under barslen.

Op mod halvdelen af kvinderne og knap en fjerdedel af mændene føler sig diskrimineret på grund af barslen. (Foto: Jeppe BjøRn Vejlø © Scanpix)

Når familien vokser, så oplever mange forældre, at arbejdsgiveren diskriminerer dem. Det konkluderer en ny rapport fra Institut for Menneskerettigheder.

Allerede inden den gravide kvinde går på barsel, oplever mange, at de spændende arbejdsopgaver bliver flyttet til kollegaernes skrivebord, eller at drømmejobbet efter barslen er markant forringet.

Op mod halvdelen af kvinderne og knap en fjerdedel af mændene svarer ifølge rapporten, at de er blevet diskrimineret på grund af barslen.

Det er især dårligt nyt i Københavns Kommune, hvor man kæmper for at få flere kvinder til at føde tidligere. Med spørgsmålet ”har du talt dine æg?” opfordrede kommunen i en omdiskuteret kampagne de unge til at tænke på børn og familie tidligere.

Derfor ser sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune Ninna Thomsen (SF) på undersøgelsen med stor alvor.

- Hvis der er direkte eller indirekte diskrimination af forældre på grund af barsel, så skal vi selvfølgelig dykke ned i det og se, hvad vi kan gøre ved det på vores arbejdspladser, siger hun.

Ninna Thomsen vil nu sammen med de faglige organisationer drøfte, hvordan de kan komme diskriminationen til livs.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.