DSB: Forsinkelser på Kystbanen skyldes tog fra Sverige

Kystbanen er en trafikeret rute, som er sårbar over for forsinkede tog fra Sverige, forklarer DSB.

Kystbanen er ramt af forsinkelser, da kun 72 procent af togene ankommer til tiden (arkivfoto). (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Det er svenskernes skyld, at Kystbanen er forsinket.

Det er en del af den begrundelse, som DSB kommer med, når de bliver bedt om at forklare, hvorfor Kystbanen er mere forsinket, end den må være ifølge DSBs aftale med staten.

Trafikinformationschef i DSB Tony Bispeskov peger nemlig på, at Kystbanen også indeholder tog, der kommer fra Sverige, og det kan skabe problemer.

Kystbanen er lidt et rullende fortov, hvor der kører tog hver tiende minut, men i Sverige kører togene kun hver halve eller hele time.

- Når man skal have et lidt forsinket tog fra Sverige ind og kører på en banestrækning, hvor der kører tog hver tiende minut, så kan det i sig selv give en dominoeffekt, forklare han.

Statens kontrakt med DSB dikterer, at 81 procent af Kystbanens tog skal ankomme til tiden, men i december skete det kun i 72 procent af tilfældene.

Tony Bispeskov understreger, at DSB ikke er tilfreds med ikke at opfylde rettidighedsmålene. De forsøger derfor løbende at finde bedre måder at sende tog op og ned ad Kystbanen og det helst uden forsinkelser.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.