Du betaler overpris for dit pasfoto

Det er blevet dyrt at få lavet et pasfoto efter at kommunerne overtog opgaven. Prisen er steget med op mod 100 procent på et par år.

Det er blevet dyrt at få lavet et pasfoto efter at kommunerne overtog opgaven. Prisen er steget med op mod 100 procent på et par år. (Foto: Christine Nørgaard © DR Nordjylland)

Det er blevet dyrt at få lavet et pasfoto.

Rundt regnet 150 kroner skal du i mange tilfælde hive op af lommen - og det uanset om det er hos kommunen eller den lokale fotohandler.

Det er dyrt

Jullie Rudnicki skulle bruge et pasfoto af sin søn - og hun blev overrasket over prisen.

- Jeg synes, det virker dyrt. Især fordi det er digitalt og man ikke får billedet i hånden, siger Julie Rudnicki.

De høje priser skyldes blandt andet, at kommunerne ikke vil underbyde de lokale forhandlere. Derfor har flere kommuner hævet priserne på digitale pasfotos.

Vil ikke være konkurenceforvridende

Det gælder blandt andet i Rudersdal, siger Charlotte Lemche-Romvig der er chef for  kommunens borgerservice.

 - Vi har fastsat prisen i samarbejde med vores leverandør og på et tidspunkt har vi så sat prisen op, for ikke at være konkurrenceforvridende overfor for vores lokale fotohandlere, siger Charlotte Lemche-Romvig, der er borgerservicechef i Rudersdal til DR København. 

Borgerne betaler for meget

Og det koster borgerne dyrt, siger Grith Ølykke, der er lektor ved Juridisk Institut på Handelshøjskolen.

- Det betyder, at borgerne betaler for meget for det produkt de får. Prisen er bare hævet, man får jo ikke noget ekstra for den pris, siger Grith Ølykke.

Også i Lyngby-Taarbæk, Solrød, Allerød og Høje-Taastrup, er der tænkt på de lokale fotohandlere, da prisen på et pasfoto blev sat.

Facebook
Twitter