Du kan selv bestemme, hvem der skal administrere din Facebook-profil efter døden

En indstilling gør det muligt at testamentere sin adgang til Facebook. Det åbner for nye måder at bruge mediet på.

Facebook-profilen kan for eksempel fungere som mindeside eller bruges til at melde information om dødsfald og begravelse ud.

Din Facebook-profil behøver ikke stå urørt hen eller lukke ned, den dag du dør.

Det sociale medie tillader nu, at man angiver, hvem der må overtage profilen efter en persons død, skriver Kristeligt Dagblad, og det taler lige ind i flere behov, mener ekspert:

- Vi brænder for at videreføre vores identitet på en eller anden måde. Samtidig er det et vigtigt sted at samles om for de pårørende, og man kan næsten sammenligne det med en gravsten, siger David Ledstrup, seniorrådgiver i onlinemarketing i sociale medier-bureauet Bigum og Co, til P4 København.

Sådan indstiller du dit Facebook-eftermæle

  • Gå til Indstillinger

  • Vælg Sikkerhed

  • Tryk på Eftermæle-kontakt

Facebook forandrer sig

Måden, vi bruger det sociale medie på, ændrer sig:

- Vi startede et sted, hvor vi kun lagde det positive op. Nu er vi altså på vej ind i en æra, hvor det er okay også at vise sårbare opdateringer og negative sider. Det er en modning, vi må acceptere, siger David Ledstrup.

Og det hænger godt sammen med, at vi lever videre på nettet, efter vi dør, siger David Ledstrup:

- Det kan være vigtigt at have et sted, hvor man kan vise noget respekt, og hvor man måske kan gå hen og skrive noget til den afdøde for eksempel på en fødselsdag. Det svarer igen lidt til at gå ned og tale med personen ved gravstenen.

Facebook-profilen samler pårørende

Det særlige ved Facebook-profilen er, at flere kan være fælles om sorgen og fungere som et samlingspunkt i cyberspace:

- Vi vil gerne give udtryk for støtte i en bredere forstand. Men det kan også være et udtryk for, at vi gerne vil have andre til at se det, siger David Ledstrup.

FacebookTwitter