Efter gårsdagens skuddrama: Byretten erklærer sig inhabil

Grundlovsforhøret i drabssagen fra Fogedretten er flyttet fra Københavns Byret til Retten på Frederiksberg.

Grundlovsforhøret i drabssagen fra Fogedretten er flyttet fra Københavns Byret til Retten på Frederiksberg, hvor en 67-årig mand er sigtet for drab og drabsforsøg. (Foto: Sigga Nolsøe © DR)

Skudepisoden ved Københavns Byret i går, der efterlod en person død og en anden hårdt såret, får også praktiske konsekvenser.

Grundlovsforhøret med den sigtede i sagen flyttet til Frederiksberg. Det bekræfter pressekontakt-dommer ved Københavns Byret Jens Staunsbøl.

- Sagen har jo noget med Københavns byret at gøre, så derfor er det besluttet, at det ikke er en dommer ved Københavns byret, der skal varetage grundlovsforhøret. Så lige nu arbejder man på, at det skal foregå ved retten på Frederiksberg, siger Jens Staunsbøl. 

Byret erklærer sig inhabile

Det sker, fordi byretten i København anser sig selv som inhabile, oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller fra Københavns Politi.

 - Grundlovsforhøret bliver holdt ved Retten på Frederiksberg, fordi byretten i København har meddelt, at de er inhabile. Det er sket i et retslokale, hvor en af deres dommere var til stede, og i princippet kunne det være den samme dommer i grundlovsforhøret, siger Jens Møller til Ritzau.

Flere rum er lukket i dag

Sædvanligvis afholdes grundlovsforhør hos Københavns Byret i dommervagten på Københavns Politigård.

Og på selve matriklen, hvor skudepisoden fandt sted i går, er flere rum i tilknytning til Foged- og Skifteretten lukket i dag.

På grund af gårsdagens tragiske hændelse

Det fremgår af Københavns Byrets hjemmeside og bekræftes også af Jens Staunsbøl.

- Beslutningen om at holde retten lukket, er på grund af det, der skete i går, siger han.

Helt præcist er der lukket i Fogedretten, skifteretten, notarialkontoret samt retssal 80 i dag.

FacebookTwitter