Efter massiv kritik: Tivoli får måske lov til at skrue op for lyden

Når musikere fremover indtager scenen på Plænen, skal de have lov til at hæve lydniveauet, mener De Radikale.

Lydniveauet til Fredagsrock i Tivoli har i årevis været udsat for hård kritik - senest da Nik & Jay i september gav koncert. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Volumenknappen kan få et nøk opad, når der fremover er Fredagsrock på Plænen i Tivoli i København.

Lydniveauet til koncerterne har nemlig i årevis været udsat for hård kritik. Senest efter sommerens sidste Fredagsrock-koncert med Nik og Jay, hvor bølgerne gik højt, fordi mange af gæsterne synes, at lydniveauet var alt for lavt.

Derfor har De Radikale i København stillet forslag om at give Tivoli dispensation til at skrue lidt op for lyden.

- Lige nu er lyden desværre så dårlig, at folk klager. Og Tivoli selv er rigtig ked af, at man ikke kan levere den kvalitet, man gerne vil, siger den radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev.

Konkret lægger partiet derfor op til, at Tivoli i første omgang skal have dispensationen til at hæve lydniveauet til ti koncerter næste år. Derefter håber man, at Tivolis samlede miljøgodkendelse kan ændres, så Fredagsrock permanent kan skrue lidt op.

Og det bliver taget godt imod af underdirektør for Kultur i Tivoli, Nikolaj Koppel.

- Vi ønsker sådan set bare at skrue lidt op, så vi får lov at spille på samme niveau som en lang række andre udendørskoncerter i byen. Det handler om et par timer om ugen hen over sommersæsonen – til gengæld vil det være til glæde for en lille halv million københavnere, siger han.

Hvor højt Tivoli må spille er reguleret af miljølovgivningen, og af hensyn til forlystelsesparkens naboer, der tidligere har klaget over støjgener fra Tivoli, må parken altså ikke bare skrue op for musikken.

Det er i eftermiddag, at Borgerrepræsentationen stemmer om, om Tivoli skal have dispentation til at hæve lydniveauet. Og ifølge Anna Mee Allerslev tegner der sig allerede nu et flertal.

- Jeg har fået at vide, at der er et bredt flertal – med undtagelse af Enhedslisten, men det kan selvfølgelig altid ændre sig, siger hun.

Også flere musikere bakker op om forslaget. For som det er nu, lider koncertfans i Tivoli under få personers manglende rummelighed, lyder det blandt andet fra bandet Nephew.

- Vi håber på lydhørhed hos politikerne, der må tage ansvar for at skabe en by, hvor en markant kulturinstitution som Tivoli igen kan skabe kulturtilbud af høj kvalitet, lyder det fra bandet.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.