Ejendomsforening: Airbnb skaber beboerutryghed

Udlejning af private hjem skaber utryghed for naboer, som ikke ønsker fremmede i opgangen, siger Ejendomsforeningen Danmark.

Boligudlejningsfirmaet Airbnb skaber utryghed blandt naboer til folk, der udlejer deres hjem. - Det skaber utryghed, når der hele tiden er fremmede mennesker i ejendommen, lyder det. (Foto: Yuya Shino © Scanpix)

Det kan være et rart pust i budgettet at leje sin lejlighed ud på Airbnb, og sidste år valgte 14.200 københavnere at leje deres hjem ud via udlejningstjenesten.

Det viser tal fra Airbnb, som DR P4 København har fået indsigt i.

Men det er ikke sikkert, naboerne synes, det er rart, at der bor fremmede mennesker, fortæller Lars Brondt, som er administrerende direktør hos Ejendomsforeningen Danmark.

- Det kan skabe utryghed hos de andre beboere, når der hele tiden er fremmede mennesker i ejendommen, som man ikke kender. Hvem er det, man bor ved siden af, og hvem deler man have med, siger han.

Tallene fra Airbnb viser, at de private hjem i København alene i 2015 gæstede hele 280.000 bookinger via udlejningstjenesten, og de mange udlejninger kan også mærkes hos Ejendomsforeningen Danmark, som modtager mange opkald.

- Der har været en stigning af opkald fra både foreninger, private udlejere og administratorer, som går på, hvordan håndterer vi det her?

Airbnb-gæsterne overnattede i gennemsnit 3,8 nætter i København i 2015.

FacebookTwitter