Ekspert: Regionen betaler overpris til gengæld for penge til afdelinger

Regionen kommer til at betale overpris, hvis den kun vil handle med virksomheder, som også sender penge den anden vej.

I dag handler Region Hovedstadens hjerteafdelinger kun med virksomheder, som til gengæld bidrager med penge til afdelingerne. (© Colourbox)

Regionen kommer til at betale overpris, hvis den kun vil handle med virksomheder, som også sender penge den anden vej. Det mener Sune Troels Poulsen, som er advokat og ekspert i udbudsret.

I dag handler Region Hovedstadens hjerteafdelinger kun med virksomheder, som til gengæld bidrager med penge til afdelingerne, skriver JyllandsPosten.

Regningen bliver større

Det giver en større regning, siger Sune Troels Poulsen.

- Det betyder uden ret meget tvivl, at de produkter, man køber, bliver dyrere,  end hvis virksomhederne ikke skulle have betalt de her ekstra ydelser.

- Som jeg ser systemet tager man penge fra nogle konti, hvor man har sat midler af til at indkøbe produkter og overfører de penge til brug for forskning, siger han.

Regionrådsformand: Sagen skal undersøges nærmere

I fire andre regioner har man tidligere haft et lignende system, men har droppet det. Det er en nem måde at nedbringe priserne på, mener Sune Troels Poulsen.

- Det gør regionens budgetlægning ganske uigennemskuelig. Det er meget enkelt at gøre produkterne billigere ved at sige, at man ikke må lave denne omfordeling af midler, lyder det.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (Soc.Dem)  har ikke umiddelbart en kommentar til historien. Men hun vil nu undersøge sagen nærmere, herunder det hensigtsmæssige i, at indkøb af medicinsk udstyr indkøbes på den beskrevne måde. Det skriver hun i en mail til DR P4 København.

Facebook
Twitter