Ekspertråd: Der er brug for markante forbedringer af Sundhedsplatformen

Der har manglet klar ledelse og styring af it-systemet, lyder konklusion fra ekspertråd.

Ifølge Region Hovedstaden har man allerede taget fat på ekspertrådets anbefalinger. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

- Der er en række mangler i Region Hovedstadens arbejde med at forbedre Sundhedsplatformen.

Sådan lyder konklusionen fra et råd af uafhængige eksperter, som i dag er klar til at fremlægge deres vurdering af Region Hovedstadens arbejde med at forbedre det sjællandske it-system.

Det skriver Politiken.

Rådet blev nedsat af Region Hovedstaden i november sidste år efter kritik fra Rigsrevisionen og Statsrevisorerne. Formålet har været at vurdere regionens arbejde med at forbedre det udskældte it-system.

I ekspertrådets rapport konkluderes det blandt andet, at der har manglet en klar plan og klare meldinger fra ledelsen - ligesom det er også uklart, hvem der bestemmer.

Ifølge rådets formand, Lilian Mogensen, kan Sundhedsplatformen godt komme til at fungere, som det var hensigten. Men det kræver, at man i højere grad tilpasser den til sundhedspersonalets arbejdsprocesser.

- Det kan gøres ved, at man tager lidt mere fælles ansvar, og lægger det kliniske personale i front for, hvad er det, der skal forbedres, for at Sundhedsplatformen kommer til at fungere endnu bedre, siger Lilian Mogensen.

Region: Vi er i gang

Hos Region Hovedstaden kalder koncerndirektør, Jens Gordon Clausen, ekspertrådets konklusioner for berettiget.

- Vi er ikke i mål, når vi har større medarbejdergrupper, som ikke er tilfreds. Og det har vi været opmærksomme på i et godt stykke tid, siger han.

- Det er et hovedfokus for os, at det her bliver et godt værktøj, som understøtter de arbejdsgange, der er på vores hospitaler, så vores medarbejdere i sidste ende bliver tilfredse med det, siger han.

Ifølge koncerndirektøren har regionen allerede taget fat på ekspertrådets anbefalinger.

- Nogle af dem er vi i gang med, andre er vi i startblokken med, siger Jens Gordon Clausen.

Følg anbefalinger én til én

I Region Hovedstadens sundhedsudvalg mener formanden, Christoffer Buster Reinhardt (K), at ekspertrådets rapport er en kras kritik, der skal tages alvoligt.

- Vi skal implementere ekspertrådets anbefalinger én til én. Jeg så gerne, at vi fik ét nationalt it-system, men det er der desværre ikke flertal for i Region Hovedstaden. Derfor vil jeg gøre alt, hvad jeg kan for, at vi gør, hvad ekspertrådet siger. For de har ret, siger Christoffer Buster Reinhardt.

SFs medlem af Sundhedsudvalget, Karoline Vind, glæder sig over, at ekspertrådet mener, at Sundhedsplatformen godt kan komme til at fungere efter hensigten.

Men hun erkender også, at der skal forbedringer til.

- Vi må som politikere sætte hårdere ind og kræve, at vi rent faktisk får rettet op på nogle af de her ting, så patienter og det sundhedsfaglige personale kan koncentrere sig om noget andet end et it-system, som bør fungere, siger Karoline Vind.

Facebook
Twitter