Elbilforening bakker om om flere p-pladser til elbiler

Idéen om at reservere flere parkeringspladser til elbiler i København møder opbakning fra elbilernes forening.

Der findes i forvejen 482 pladser til elbiler i København. Københavns Kommune vil gerne lave yderligere 500 pladser. (Foto: Morten Germund © Scanpix)

Der er langt fra samme rift om parkeringspladserne til elbiler som til de almindelige biler i København.

Alligevel er det en god idé med flere pladser til elbiler, lyder det fra formanden for Forenede Danske Elbilister, Martin Messer Thomsen.

- Det er vigtigt at have muligheden for at lave flere pladser, når behovet opstår. Vi ønsker ikke, at hele København bliver elbil-parkeringspladser, men en af fordelene ved at have elbil og køre inde i byen er jo netop, at man kan have lettere adgang til parkering, siger han.

Meldingen kommer i kølvandet af et forslag fra Københavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) om at lave 500 ekstra p-pladser til elbiler i hovedstaden.

En opgørelse fra Københavns Kommune viser ellers, at seks ud af ti p-pladser til elbiler står tomme i løbet af et døgn, mens parkeringspladserne til almindelige biler ofte er optaget døgnet rundt.

Der er dog udsigt til flere eldrevne biler i København.

- Til efteråret kommer der 450 ekstra biler på gaden i en delebilordning i København, og så har virksomheden Avis lige sat 200 elbiler ud til udlejning. Så der kommer væsentlig mere pres på elbilsparkeringspladserne allerede til efteråret, siger Martin Messer Thomsen.

Forslaget om flere pladser til elbiler behandles af teknik- og miljøudvalget på mandag.