Elkunder går glip af billigere strøm

Få skifter elselskab, selvom det kan give årlig besparelse på omkring 600 kroner.

Kun 38.000 husstande i hovedstadsområdet har skiftet selskab inden for de seneste tre år. (© Colourbox)

Selvom det kan give en mindre elregning, skifter de færreste af os elselskab.

Ifølge beregninger fra El-forbundet.dk kan der være omkring 600 kroner at spare om året ved at skifte selskab.

Det er særligt borgere i hovedstadsområdet, der er for dårlige til tjekke el-leverandører.

Det skyldes, at elselskaberne generelt er for dårlige til at informere kunderne, mener cheføkonom hos Forbrugerrådet Tænk, Martin Salomon.

- Det er ærgerligt, at så få benytter sig af muligheden for at spare penge. Det hænger nok sammen med, at DONG ikke har gjort nok for at oplyse kunderne om mulighederne, siger han.

Dong Energy leverer strøm til 850.000 kunder i hovedstaden. Alligevel er det kun 38.000 husstande, svarende til 4 procent af kunderne, der har skiftet elselskab de sidste tre år. Det er et stykke under landsgennemsnittet, hvor 7,5 procent skifter selskab, viser en rapport fra Dansk Energi.

Hos DONG oplever man, at forbrugerne i hovedstaden ikke er interesserede i at skifte selskab, siger Louise Hahn, privatkundedirektør i Dong.

- Man kan spørge sig selv, om vi har en god konkurrence på el-markedet. Vi mener, at den er ret begrænset. Det skyldes, at folk ikke har stor nok interesse for at vælge leverandør, siger hun.

DONGs kundedirektør afviser i øvrigt, at man kan spare helt op til 600 kroner ved at skifte selskab. Det er snarere omkring 200 kroner, lyder det. Louise Hahn er heller ikke enig i kritikken fra Forbrugerrådet Tænk.

- Det gør en masse for at oplyse om det frie leverandørvalg. Særligt når kunder flytter. Så får de et brev, hvor de kan læse, om de muligheder de har. Derudover tilbyder vi vores egne kunder produkter, og markedfører os overfor kunder i resten af landet, siger hun.

Det har været muligt for forbrugere at skifte elselskab siden 2003.

Opdateret: Vi har opdateret artiklen med yderligere kommentarer fra DONG, der svarer på kritikken fra Forbrugerrådet Tænk og vurderer udregningerne fra el-forbundet.dk

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.