Tema Årsdag for terror i København

Emma fik seddel med i skole af Inger Støjberg

Niårige Emma kom for sent i skole, da P4 København besøgte en moské under dækningen af et-året for terrorangrebene i København.

Niårige Emma fulgte sammen med sin bror med i P4 Københavns sending fra bederummet i moskeen. (Foto: Maja Rosager © Dr København)

Niårige Emma endte med at komme for sent i skole, da P4 København fredag besøgte Dansk Islamisk Centers moské i København i forbindelse med radioens fem dage lange satsning, der sætter fokus på sidste års terrorangreb ved Krudttønden og synagogen i Krystalgade.

Morgenen igennem fulgte Emma og hendes bror Adam trofast med ved bordet i bederummet, hvor radioværterne Maja Rosager og Jacob Pries fik besøg af en række gæster for finde ud af, hvilke konsekvenser drabene har haft for muslimer i Danmark. Blandt andet udlændinge-, integrations- og boligminister, Inger Støjberg (V).

Årsdag for terror i København

Den 14. februar 2016 er det et år siden det værste terrorangreb på dansk jord i nyere tid. Ved et angreb i Krudttønden på Østerbro blev en civil mand dræbt og fire betjente såret. Senere på natten slog gerningsmanden til mod synagogen i Krystalgade, hvor en frivillig vagt blev dræbt og to betjente såret. Nogle timer senere blev gerningsmanden selv dræbt under en skudveksling med politiet.

Gå til tema

Da udsendelsen lakkede mod enden spurgte Maja Rosager Emma i radioen: "Er du egentlig klar over, hvad klokken er. Skulle du ikke have været i skole for længe siden?"

- Jo, men jeg har altså det her brev. Så der er en specielt grund til at jeg kommer lidt sent, lød det fra Emma.

Brevet var fra Inger Støjberg (V), der havde lagt vejen forbi moskeen til debat med den lokale imam.

Ministeren endte med at blive hængende til morgenmad efter interviewet og forbarmede sig over de to børn, der ville ende med at komme for sent i skole. Derfor skrev hun hurtigt en seddel til dem hver om fravær.

- Emma kommer desværre lidt sent i skole i dag. Det beklager jeg meget, men hun fik spist morgenmad sammen med mig. De bedste hilsener, Inger Støjberg.

Der er desværre ingen melding om, hvordan Emma og Adams lærerinde, Tina, reagerede på forklaringen fra ministeren.

P4 København fortsætter med at sætte fokus på et-årsdagen for angrebene frem mod søndag, hvor radiostudiet bliver rykket til Københavns Politigård og Krudttønden.

Tidligere på ugen fik synagogen i Krystalgade og Mjølnerparken på Nørrebro, hvor gerningsmanden Omar El-Hussein boede, også besøg af det mobile radiostudie.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.