Enlige københavnere kan blive bedre til at reducere madspild

Danskerne er generelt blevet bedre til at reducere madspild, men enlige halter stadig bagud, og dem er der mange af i København.

Selvom en ny undersøgelse viser, at danskerne er blevet bedre til at reducere madspild, så halter Københavns enlige stadig bagud. (Foto: Econet © Econet)

En ny undersøgelse fra Stop Spild af Mad og Landbrug og Fødevarer viser, at hver anden dansker er blevet bedre til at reducere sit madspild, skriver Foodculture.dk.

Men på trods af den positive udvikling, så er der en gruppe københavnere, som stadig ikke er gode nok til at spise resterne i køleskabet. I hovedstadsområdet stiger antallet af singler nemlig støt og er nu på cirka 551.000 borgere. Og det betyder at man endnu ikke er i mål med at reducere madspildet.

- Der har aldrig været så mange single-husstande i Danmark, og det kan være en udfordring, for meget mad, man køber, er pakket i store portioner, som ikke passer til singler. Og vi kan se i undersøgelsen, at det at være single står højt på listen over forhindringer for at undgå madspild, siger Marianne Gregersen, som er fødevareøkonom i Landbrug og Fødevarer.

Singler skal planlægge madindkøbene bedre

Enlige kan dog reducere deres madspild, hvis de gør en lille indsats.

Ifølge Marianne Gregersen, så er det en god idé at planlægge sine indkøb og at planlægge hvad man skal have at spise de næste par dage, for det kan være med til at reducere madspildet.

- Man kan først og fremmest skrive en indkøbsliste, så man er sikker på, hvad man skal have, når man går i supermarkedet. Og så er det en god idé lige at rydde op i sit køleskab, så man ved, hvad man har, og så lave mad med det, man har, siger Marianne Gregersen.

Facebook
Twitter