Et års ventetid: Udsigt til hjælp for barnløse

Regions-politikere kan tirsdag eftermiddag give en hjælpende hånd til barnløse, der er fanget på lange ventelister.

I Region Hovedstaden står knap 1300 fertilitetspatienter på venteliste til behandling. (Foto: Katrine Emilie Andersen © Scanpix)

Der kan være lys forude for ufrivilligt barnløse par, der er fanget på lange ventelister for at komme i fertilitetsbehandling.

Tirsdag eftermiddag skal Regionsrådet i Hovedstaden nemlig tage stilling til, om der skal tilføres otte millioner kroner til fertilitetsområdet.

Ventetider i Region Hovedstaden

Rigshospitalet (650 på venteliste): Ventetiden fra henvisning til første undersøgelse: 13-15 mdr.

Nordsjællands Hospital (86 på venteliste): Ventetiden fra henvisning til første undersøgelse: 8 ½ mdr.

Herlev Hospital (Ca. 100 på venteliste): Ventetiden til første undersøgelse: 3 uger - 6 mdr.

Hvidovre Hospital (435 på venteliste): Afhængig af behandlingen svinger ventetiden til første undersøgelse mellem 3-12 mdr.

Kilde: Region Hovedstaden.

Søren Ziebe er klinikchef på Rigshospitalets Fertilitetsklinik, hvor ventetiden fra henvisning til første undersøgelse er 13 til 15 måneder. Og de lange ventetider kan have konsekvenser for patienterne, siger Søren Ziebe.

- De lange ventetider betyder, at folk ikke kan komme i behandling indenfor en anstændig tid. Og eftersom at alder er meget betydende for, hvornår man ender med at få børn, så betyder det en reduceret chance for at få børn, når man så endelig kommer i behandling, siger han.

Derfor mener Søren Ziebe, at der er et stort behov for pengene.

- Jeg synes, det er fantastisk, hvis regionen vælger at hjælpe de her patienter, for den måde, som vi behandler fertilitetspatienter på i dag, den kan vi ikke være bekendt, siger Søren Ziebe.

Han mener, at de otte millioner vil kunne gøre en forskel for patienterne.

- Det vil betyde, at patienterne vil blive behandlet bedre, og det vil betyde at chancen for, at man ender med at få børn vil stige, siger han.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen er optimistisk forud for mødet.

- Der var fuld tilslutning til det på forretningsmødet, som lå før påsken, så min forventning er, at vi vedtager den her tilførsel på otte millioner kroner, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Knap 1300 patienter i Region Hovedstaden står på venteliste til fertilitetsbehandling.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.