Et lille kort afslører om du har fugt i boligen

Et simpelt lille kort kan vise sig at være en vigtig brik i kampen mod fugt og skimmelsvamp i din bolig.

Formanden for AKB, København, Bjørn Petersen, med indeklimakortet. (Foto: © Jette Damgaard- P4 København, DR)

Engang i mellem kan det være svært at se, om der er skimmelsvamp i boligen. Men nu er et nyt kort klar til at afsløre, om det er på tide at gøre noget ved indeklimaet.

AKB, København er ved at dele kortet ud til sine 9000 lejemål, og så kan beboerne se, om det er på tide at åbne et vindue eller om vasketøjet har gjort boligen for fugtig.

- Det er meget vigtigt, at folk har et godt indeklima. Både for dem selv, men også for bygningens skyld. Der er jo nogle, der ikke lufter så meget ud - især her i den kolde tid - og så kan der komme fugt og i allerværste fald skimmelsvamp, siger Bjørn Petersen, der er formand for AKB, København til DR København.

Med inspiration fra Tyskland

Indeklimakortet er på størrelse med et dankort.

Kortet måler temperaturen på en skala fra 12 til 32 grader samt luftfugtighed via et testfelt, der aflæses med en simpel farvekode. På kortet er angivet den optimale rumtemperatur og luftfugtighed.

AKB, København har fået specialudviklet indeklimakortet med inspiration fra Tyskland og det forhandles endnu ikke i butikker i Danmark. Det er virksomheden IMAGE-LINK ApS i Aarhus, der har kontakt til den tyske producent.Se hvordan klimakortet virker via P4 Københavns Facebook-side.

https://www.facebook.com/video.php?v=833832743340040

Forekomsten af allergi overfor skimmelsvampe vurderes til at være 3-6 procent af befolkningen eller 150.000-300.000 personer ifølge hjemmesiden www.skimmel.dk.