Et stigende antal unge ender i ludomani

Flere unge ender i spilafhængighed, og det kan få alvorlige konsekvenser for dem selv.

Flere unge havner i ludomani, viser tal fra Center for Ludomani. (© DR)

For mange danskere hænger weekendens fodboldkampe sammen med en tur i kiosken for at oddse. Specielt de unge er glade for at spille, men for nogle bliver spillet til en afhængighed.

Tal fra Center for Ludomani viser, at en fjerdel af de, der i 2013 var i behandling var under 24 år. 

Det er en stigning på 350 procent sammenlignet med 2007.

Christina Ilsø Metral er projektudviklingskonsulent i Center for Ludomani. Hun mener, at stigningen kan skyldes antallet af reklamer, der

præger
gadebilledet.

- Der er mange flere fristelser end nogensinde før. Vi ser det i reklamer både på gaden og online. Og når der er så mange fristelser, så vil der også være nogle faldgrupper. Her ser vi desværre, at en del unge falder i, fortæller hun.

Spillet kan skubbe vennerne væk

For de unge kan det få alvorligt konsekvenser, hvis de ender i

ludomani
. Ikke kun økonomiske men også sociale, forklarer Christina Ilsø Metral.

- Når hele ens hoved er fyldt med spil og det eneste man tænker på, er hvilken kamp man skal smide sine penge på, så kan det komme til at fylde så meget, at der ikke er plads til andre ting.

- Det kan i værste fald betyde, at en masse vigtige ting i deres liv bliver fortrængt, deriblandt deres venner, forklarer Christina Ilsø Metral.

De nuværende regler virker ikke

Et forsøg som

DR
P4 København har lavet viste, at to 16-årige drenge kunne oddse uden problemer i ti ud af ti kiosker. Og netop kioskerne er et af de store problemer, mener Christina Ilsø Metral.

- Online er der styr på det, men ude i kioskerne er der slet ikke den samme kontrol. Vi håber på, at der bliver strammet markant op på området, for det er der tydeligvis brug for, siger hun.

Hun mener, at løsningen på problemet kan være at indfører såkaldte "spillekort". Et slags ID kort som skal sikre, at folk under 18 ikke kan oddse.

Facebook
Twitter