Exit-program giver prostituerede mere livskvalitet

I tre år har Københavns Kommune hjulpet prostituerede til at få styr på deres liv med en fast kontaktperson.

53 kvindelige og mandlige prostituerede har deltaget i projektet i København. (Foto: MARIA HEDEGAARD © Scanpix)

Prostituerede får mere livskvalitet, hvis de får hjælp til at få styr på deres liv.

Det viser erfaringerne fra satspuljeprojektet Exit Prostitution.

I tre år har Københavns Kommune tilbudt de prostituerede en fast kontaktperson, der hjælper dem med at lægge en plan for, hvad der skal ske i deres liv, fortæller projektkoordinator Ida Nissen.

- Kontaktpersonen kan hjælpe den prostituerede til at få et overblik over sit liv, få fat i en psykolog eller starte på en uddannelse, siger hun.

I alt har 53 kvindelige og mandlige prostituerede deltaget i projektet. I evalueringen af projektet fortæller de blandt andet, at de har fået bedre livskvalitet, siger Ida Nissen.

- De oplever, at der sker noget. De får mulighed for at arbejde ud fra egne ønsker. Det betyder, at der bliver opbygget et netværk omkring dem, der kan tage over, siger hun.

Exit Prostitution løb fra 2013-2015. Projektet har fået satspuljemidler til endnu et år. Der er dog kun midler til halvt så mange medarbejdere på projektet i Københavns Kommune, der fremover vil have to ansat til at hjælpe de prostituerede.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.