Få dit syge barn vurderet over video: Se, hvordan det vil foregå

Video-visitation skal give færre forældre med syge børn i venteværelset.

I Region Hovedstaden vil man teste video-visitationer, så forældre ikke behøver at møde op på akutmodtagelsen. (Arkivfoto)

Karen på otte måneder er forkølet, har feber og er i det hele taget skidt tilpas. Måske er det tid til at ringe til Akuttelefonen 1813 og eventuelt få et tjek på akutmodtagelsen.

Men bor du i Region Hovedstaden, kan det være, at du kan blive derhjemme med dit syge barn og få et videoopkald fra en sygeplejerske eller læge i stedet.

I regionen vil man nemlig teste video-visitationer, hvor forældrene bliver ringet op via video.

Men hvordan vil det egentlig foregå? Det har vi spurgt Marie Baastrup, enhedschef ved Akuttelefonen 1813, om.

Projektet er et samarbejde med Hvidovre Hospital og Akuttelefonen 1813. I opstartsfasen vil der være 25 sygeplejersker tilknyttet projektet, der også har tilknyttet læger, fortæller Marie Baastrup.

- Det vil være sygeplejersker, som vil blive oplært i systemet og som ved, hvordan man skal kigge på et barn.

Hvis man vurderer, at barnets sygdom ikke kan afklares med en videokonsultation, vil man bede forældrene om at tage til akutmodtagelsen. Og hvis det er meget akut, vil man sende en ambulance.

- Visitation af børn er vanskeligt, og et barns tilstand kan hurtigt udvikle sig. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at afdække, hvad der galt og sikre barnet den rigtige hjælp.

Men ifølge Marie Baastrup vil video-visitationen kunne være med til at give endnu bedre hjælp, da det er muligt at se barnet.

- Børnefamilier skal være trygge ved det tilbud, vi giver dem. Får vi skabt tryghed, ved vi, at børnene er i gode hænder, da deres forældre vil være mindre bekymrede.

Akuttelefonen 1813 har derudover de seneste måneder testet en ordning, hvor nogle forældre modtager et ekstra opkald, frem for at barnet bliver tjekket på akutmodtagelsen. Personalet giver gode råd og følger så op et par timer senere for at se, om barnet har fået det bedre.

Formand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), er klar til at udvide videoopkaldene til også at gælde voksne patienter, hvis ordningen viser sig at være en succes.

Facebook
Twitter