Facebook fanger flere tyve i Nordsjælland

Nordsjællands Politi har med en ny strategi på de sociale medier fået endnu flere henvendelser om tyverier og indbrud.

Nordsjællands Politi har oplevet stor succes ved at bruge humor og sociale medier til at fange indbrudstyve. (Foto: Dr © dr)

Hvem mangler dette koben?

Sådan lyder overskriften på en opdatering på Facebook fra Nordsjællands Politi efterfulgt af et foto af et koben.

Med en ny strategi med fokus på humor og på alternative eftersøgninger, har politikredsen oplevet en øget succes med at opklare flere indbrud og tyverier.

Det siger pressekoordinator hos Nordsjællands Politi, Henrik Suhr.

- Det har en effekt. Det kan vi se. Når vi anholder indbrudstyve, så skyldes det i høj grad borgernes hjælp, og så er det enormt vigtigt at komme ud til så mange som muligt, siger han.

Når en ny målgruppe

Ofte bruger politiet nyhedsmedierne og lokalmedier til eftersøgninger af blandt andet gerningsmænd. Men med den nye indsats når Nordsjællands Politi en ny målgruppe, siger pressekoordinatoren.

- Vi kommer ud til nogen som vi normalt ikke kommer ud til. Det her indbrud med kobenet har været i de lokale medier i et stykke tid, men nu når vi en ny gruppe på Facebook, og det er formentlig ikke de samme, som også har læst avisen, siger Henrik Suhr.

Henrik Suhr er godt klar over at politiarbejde er en alvorlig sag, men:

- Et indbrud er dybt alvorligt, men vi er nødt til at prøve nye veje til at komme ud og få borgernes hjælp. Og det ser altså ud til at lykkes her, siger han.

Ifølge det Kriminalpræventive Råd indtager nordsjællandske kommuner top fem over flest indbrud per 1000 husstande.

Forbrydelser er en alvorlig sag. Men det giver bonus at bruge humor og sociale medier i opklaringsarbejdet, oplever Nordsjællands Politi.

Posted by DR Nyheder on Thursday, March 24, 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.