Færre deltagere ved årets marathon: Danskere gider ikke løbe i Danmark

1000 færre end forventet har snørret løbeskoene til dette års marathon i København.

Færre løb over starte, da startskuddet lød kl.09:30. (Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix)

I dag løber knap 9000 personer svedende rundt i København til Copenhagen Marathon. Selvom det lyder af mange, så er løberuten gennem hovedstadens gader ikke fyldt op.

- Det er lige en tand færre end sidste år. Men det er et flot og højt tal, som vi er glade for, siger direktør i Sparta Atletik og Motion, Dorte Vibjerg, som står for Copenhagen Marathon.

- Vi toppede i antallet af deltager i 2010, hvor vi havde 12.000 tilmeldte, og siden har vi ligget ret stabilt på cirka 10.000 tilmeldte, siger Dorte Vibjerg.

Danskere vil til udlandet

Det lave antal af løbere i år skyldes ifølge arrangøren, at det er sværere at få danskerne til at binde løbeskoene til et marathon i Danmark, da de hellere vil løbe i udlandet.

Men den udvikling forsøger man nu at vende, forklarer Dorte Vibjerg:

- Det vi er i gang med nu, er en større udviklingsstrategi, hvor vi går ind og løfter vores marathon til et internationalt niveau, for at tage kampen op mod London Marathon, Berlin Marathon og de andre storby-marathons.

International kvalitet

For at løfte løbet, har man lavet et tæt samarbejde med Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Wonderful Copenhagen og Sport Event Danmark.

- Vi skal have danskerne til at forstå, at Københavns marathon også er et internationalt marathon af international kvalitet. Man kan sagtens tage til sin egen hovedstad – sin egen by – og løbe et fedt internationalt marathon, forklarer Dorte Vibjerg.

En af måderne, hvorpå man har forsøgt at løfte løbet i år, er ved at hæve pengepræmien.

- Det har vi gjort for at leve op til eliteniveau og elitestandarter. Det koster lidt flere penge, hvis man gerne vil have et internationalt stempel og tiltrække eliteløberne, siger Dorte Vibjerg.

Derudover, så har man også startet fællestræning 20 steder rundt om i landet op til dette års løb.

- Det forventer vi os meget af, fordi det skal være med til at skabe den her synlighed på nationalt niveau.