Færre ubudne gæster i hovedstadsområdet

Der er stadig færre af os, der kommer hjem til et hus, hvor der har været indbrud.

I 2015 var der 11.196 anmeldelser af tyveri i Region Hovedstaden. Det er næsten 5000 færre indbrud end i 2009. (© vchalup - Fotolia)

Døre og vinduer, der er brudt op, skuffer og skabe, der er rodet igennem, og computere og smykker, der bliver stjålet.

Det er blevet virkeligheden for færre af beboerne i Region Hovedstaden. Her er antallet af anmeldelser af indbrud nemlig faldet til 11.196 tilfælde i 2015.

Det er 30 procent færre indbrud end i 2009, hvor det toppede.

Det skyldes både øget fokus fra politiets side, men også vores egen indsats. Det forklarer Henrik Framvig, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter:

- Borgerne er blevet bedre til at sikre deres boliger ved for eksempel at sikre døre og vinduer og sørge for, at der er lys omkring boligen, forklarer han.

Vi hjælper naboerne

Samtidig så er vi også blevet meget bedre til at holde øje med hinanden, og antallet af husstande, der er tilmeldt nabohjælp, er steget til 38.955 husstande. Det fortæller Hans Peter De Place Hansen, forebyggelseskonsulent i Det Kriminalpræventive Råd:

- Dét, at vi holder øje med hinandens boliger, betyder, at der altid er nogen hjemme, siger han.

Politiet vil fremover satse meget mere på at gøre det mere besværligt for tyvene at komme af med de varer, de stjæler, ved at fokusere på hæleri.