Fakkeloptog skal opmuntre lærere og pædagoger

Lærere og pædagoger skal have anerkendelse og opmuntring, mener forældre på en Frederiksberg-skole, hvor der fra morgenstunden er fakkeloptog for de ansatte.

Op mod 100 fakler blev mandag morgen tændt for de ansatte på Skolen på Bülowsvej på Frederiksberg. Forældrene stod bag arrangementet, der skulle anerkende de ansattes indsats ovenpå et travlt efterår med den nye reform. (Foto: Mikkel Tofte- DR København)

- Kære lærere og pædagoger. Vi synes, I gør en forskel for vores børn. Tak.

Den besked møder medarbejderne på Skolen ved Bülowsvej på Frederiksberg mandag morgen, hvor børn og forældre står klar til at byde lærerne velkommen.

Efter et efterår med den nye folkeskolereform er der behov for anerkendelse, mener elevernes forældre, som har arrangeret fakkeloptog som en varm overraskelse til lærere og pædagoger på skolen.

Et atypisk efterår med udfordringer

Lærerne har brug for et velfortjent skulderklap ovenpå et atypisk efterår, hvor udfordringerne i den nye folkeskolereform har været en hård omgang for mange lærere på landets folkeskoler.

- Forældre er generelt set et lidt krævende folkefærd, så det her gør vi for at anerkende og respektere de ansattes indsats, siger Line Maria Kristoffersen, der er en af forældrene bag initiativet.

Op mod 100 fakler er mandag morgen blevet tændt i skolegården - svarende til én fakkel for hver ansat på skolen.

Anerkendelse af lærere, der løber ekstra stærkt

De mange fakler og fremmødte børn og voksne luner hos de ansatte, der var overraskede over arrangementet.

- Initiativet kommer fuldstændig bag mig, og det er rart at se, at vi har forældrenes opbakning i en hård tid, siger Ulf Thomsen, der er lærer på skolen, og hans begejstring bliver delt af skolens ledelse:

- Sådan en dag som i dag er med til at understrege, at vi udvikler reformen sammen, og samtidig anerkender arrangementet de medarbejdere, der løber ekstra stærkt i øjeblikket, siger Lars Westh, der er pædagogisk leder og souschef på Skolen på Bülowsvej.

Facebook
Twitter