Far: Mere fysisk aktivitet i børnehaven styrker mit barn

Sundhedsstyrelsen har lavet anbefalinger for små børns fysiske aktivitet til pædagoger og forældre.

I Tumlehuset i Køge leger, hopper og danser børnene sig til en god motorik og udvikling på institutionens multibane. (Foto: Joachim Næshave © Dr København)

Små børn skal hver dag løbe, lege, danse, kravle, cykle, spille bold eller andet, der holder dem fysisk i gang.

Sådan lyder nogle af de råd, som Sundhedsstyrelsen i dag for første gang lancerer for landets 0-5-årige.

I dagtilbuddet Tumlehuset i Køge efterlever man allerede anbefalingerne. Siden september har institutionen været certificeret idrætsinstitution af Danmarks Idrætsforbund med særligt fokus på børns udvikling og motorik.

Det har Felix Bruun Lunds to børn, der går i Tumlehuset, nydt godt af. Han kan godt mærke forskel på sine børn, efter der er kommet mere idræt i hverdagen.

- Børnene er rigtig glade for det. Jeg kan se forskel på mine børns udvikling før og efter, at børnehaven blev idrætscertificeret. Min datter kan eksempelvis nogle flere ting nu. Aktiviteterne virker, siger han.

Nogle af aktiviteterne foregår på institutionens nybyggede multibane. Her kan børnene løbe energien af sig og samtidig styrke balanceevnen og spring i løbet af dagen, siger pædagog i Tumlehuset, Rikke Høst.

- Vi laver Lille Peter Edderkop med store bevægelser, klapper med hinanden og tegner en hinkerude på gulvet indenfor, når det regner. Det er en del af hverdagen, at vi skal bevæge os, siger hun.

Sundhedsstyrelsens specialkonsulent, Lisa von Huth Smith håber, at flere pædagoger og forældre tager anbefalingerne til sig.

- Det betyder meget for små børn, at de bevæger sig, så de får udviklet deres motorik og også får lyst til at bevæge sig som voksne, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.