Farvel til køen: Københavns Lufthavn udvider med større sikkerhedskontrol

Sikkerhedskontrollen er nu dobbelt så stor og bliver udvidet med flere spor.

Der er nu flere spor at vælge imellem, når du skal igennem security i Københavns Lufthavn. (Foto: Peter Bye Andersen DR København © (c) DR)

Hvis du er en af dem, der altid står og venter ved sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn, så er der nu gode nyheder op til vinterferien.

Lufthavnen har nemlig i dag udvidet med tre nye spor, der skal gøre det hurtigere at komme igennem tjekket, når du skal ud og rejse. Fra 2007 til nu er der udvidet fra 16 til 23 spor.

Også selve området omkring security er blevet større. Faktisk er sikkerhedskontrollen næsten blevet dobbelt så stor, så den nu fylder næsten 3.600 kvadratmeter.

Den nye sikkerhedskontrol er et led i lufthavnens planer om at få endnu flere passagerer ud at rejse end de nuværende 30 millioner passagerer om året, fortæller Johnnie Müller, sikkerhedschef i Københavns Lufthavn.

- Vi investerer i fremtiden. Vi har en ambition om at komme op på 40 millioner passagerer, og for at gøre det skal vi investere i en større security.

- Vi vil også gerne have, at man får en god oplevelse og oplever god service, når man kommer igennem security, tilføjer han.

Johnnie Müller mener også, at en større sikkerhedskontrol vil betyde mindre ventetider, når der er ekstra pres på som for eksempel i vinterferien og i sommerperioden.

Ny sikkerhedskontrol glæder passagerer

Den nye, større sikkerhedskontrol bliver mødt med åbne arme af besøgende i lufthavnen, som ser frem til, at der er mere plads at boltre sig på.

- Det er mere rummeligt. Her kunne godt være lidt klaustrofobisk før, siger Bjørn Sinballe, der er på vej til Norge.

Han bakkes op af Merete Pedersen, der er på vej til Kroatien.

- Det har været nødvendigt at gøre noget - særligt i ferieperioderne. Så det er rart, siger hun.

Sikkerhedskontrollen er der dog ikke for ingenting. Sidste år blev der overdraget hele 95 ton væske, som ikke måtte medbringes.

Facebook
Twitter