Ferie iført ridebukser og ridehjelm: Ridelejre melder om alt booket

'Jeg lærer så meget af at være sammen med hestene,' siger 12-årige Tea Pejtersen.

Tea Pejtersen på 12 år bruger sin sommerferie med heste.

Foden i stigbøjlen, benet henover hesteryggen og galop derudad.

I stedet for at ligge på en solseng ved poolen tilbringer mange børn, unge og voksne deres sommerferie siddende på hesteryg på ridelejre.

En af de mange hestepiger, som bruger sin sommerferie i stalden, er 12-årige Tea Pejtersen fra Amager i København.

- Jeg synes bare, at det er virkelig sjovt. Jeg elsker at være sammen med hestene. De er mit yndlingsdyr, siger hun.

I hovedstadsområdet melder flere ridelejre i en rundringning foretaget af DR om fuldt booket i år, og flere steder er ridelejrene så efterspurgte, at der er oprettet ekstra hold. Blandt andet på Søborggaard Hestecenter i Nordsjælland.

- Vi har venteliste allerede fra marts. Faktisk vil de første gerne skrive sig op til vores næste ridelejr sommeren inden, siger ejer Sally Schlichting, og hun tror især, det handler om, at pigerne kan udleve en drøm i uge.

- For mange piger er det en stor drøm at få sin egen pony, og det kan de så komme og prøve i en hel uge på ridelejr, siger hun.

  • Hestepigerne på Amager Voksenridelejr er på tur i skoven.
  • Hestepigerne på Amager Voksenridelejr er på tur i skoven.
  • Ridelejr på Søborggard Hestecenter i Nordsjælland.
  • Hestepigerne på Amager Voksenridelejr er på tur i skoven.
1 / 4

Også på Amager Voksenridetur har de oplevet en stigende interesse fra især hesteglade piger. Og ejer Kari Anne Petersen er sikker på, at pigerne får mere ud af lejren end blot et par rideture.

- De lærer en hel del om sig selv, og de lærer at klare sig selv. Jeg tror ikke, det er sundt at blive vartet op af mor og far hele tiden, siger hun og fremhæver det tætte fællesskab, der er mellem pigerne og hestene i lejren.

Selvom mange af vennerne derhjemme er draget sydpå på ferie, er ridelejren klar førsteprioritet for Tea Pejtersen.

- Jeg lærer så meget af at være sammen med hestene, og så har jeg også fået rigtig mange nye venner på ridelejren, siger hun.

Dansk Rideforbund: Ridelejrene er vores nervebane

Hos Dansk Rideforbund glæder man sig over den voksende interesse for ridelejre. En uge på ridelejr er nemlig ikke kun hygge, siger Morten Rodwitt, der er generalsekretær i Dansk Rideforbund.

- Ridelejrene har stor betydning for rekrutteringen af nye medlemmer, og de er også særdeles vigtige for fastholdelsen af vores nuværende. Og ridelejrene om sommeren er en af nervebanerne i rygraden i ridesport i Danmark, siger han.

Facebook
Twitter