Fire af ti pårørende bliver ikke inddraget

Danske Patienter mener, det er dybt problematisk, at en stor andel pårørende til patienter i Region Hovedstaden ikke bliver involveret i behandlingen

Fire af ti akut indlagte patienter i Region Hovedstaden oplever, at deres pårørende ikke bliver inddraget i behandlingen. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Fire ud af ti akut indlagte patienter i Region Hovedstaden oplever, at deres pårørende "slet ikke" eller kun "i ringe grad" bliver inddraget i deres behandling. Det viser en spritny undersøgelse foretaget blandt 160.000 danske patienter.

Og det er ifølge Morten Freil, der er direktør i paraplyorganisationen Danske Patienter, et problem, fordi en patient modtager mange nye informationer, som i situationen kan være svære at huske.

- Det kan handle om, hvad man skal gøre i forhold til medicin, genoptræning og livsstilsændringer. Men på det tidspunkt er man måske slet ikke i stand til at modtage alle de informationer, og derfor er det ekstremt vigtigt, at man inddrager de pårørende, siger Morten Freil.

I Region Hovedstaden forklarer regionsdirektør Hjalte Aaberg, at netop involvering af pårørende er noget, man arbejder målrettet med.

- Det er et af de arbejdstemaer, vi har, og det er helt klart et af vores bløde punkter. Når man har en undersøgelse, hvor knap 40 procent ikke falder godt ud, så er der noget at tage fat på, lige meget hvordan man vender og drejer det.

  • Mere end 160.000 danske patienter har deltaget i Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser. Over 40.000 af dem er blevet behandlet i Region Hovedstaden.
  • De akut indlagte og ambulante patienter er blevet bedt om at svarer å 63 spørgsmål angående deres behandling på hospitalet. I 53 tilfælde lå besvarelserne fra patienterne i Region Hovedstaden under landsgennemsnittet.
  • Et af de problemer, som 38 procent af de akut indlagte patienter i Region Hovedstaden peger på er, at deres pårørende "slet ikke" eller kun "i ringe grad" er blevet inddraget i deres behandling.
  • Kilde: Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.