Fire ud af fem ansatte i Forsvaret vil ikke flytte til Jylland

I forbindelse med forsvarsforliget skal flere af Forsvarets ansatte flytte fra hovedstadsområdet til Aarhus. Mange vælger dog at sige op i stedet for at flytte.

Flere ansatte i Forsvaret vil hellere sige farvel til deres arbejde end at flytte til en anden del af landet. (Foto: DR)

Det danske forsvar skal i fremtiden rekrutterer nye kræfter, når omkring 200 arbejdspladser til august skal flytte fra Ballerup og Skalstrup ved Roskilde til Aarhus. 

Størstedelen af de 200 nuværende ansatte har nemlig ikke i sinde at skifte adresse. I stedet vælger de at fratræde deres stillinger.

Ifølge Forsvarets største fagforening, Centralforeningen for Stampersonel (CS), vil maksimalt 20 procent af de nuværende medarbejdere være villige til at flytte. Det samme billede tegner sig, efter P4 København har talt med en række medarbejdere.

Mange ansatte er rodfæstede

Ifølge formanden for CS, Jesper K. Hansen, skyldes modviljen, at medarbejderne har svært ved at rykke hele deres liv til en anden del af landet.

- Jeg tror, det er familiære grunde, der holder folk fast. De er rodfæstet et sted, og derfor kan det være svært at rive hele familien op og flytte til Aarhus, siger han.

Flytter ikke med god vilje

Den samme forklaring får man, når man spørger de ansatte. Erik Arentzen er ansat i Forsvarets Hovedværksted i Ballerup, og han har ingen planer om at skifte postnummer, hvis det kan undgås.

- Jeg er oppe i halvtredserne og etableret i det område, jeg bor i. Jeg kender ikke nogen i hele Jylland, som jeg kan starte noget nyt op med. Det ender formegentligt med, at jeg køber en billig campingvogn og rykker med, men det er ikke med min gode vilje, siger han.

 Jesper K. Hansen fastslår, at flytningen sker som en konsekvens af det brede forsvarsforlig, og at fagforeningen derfor ikke kan gøre meget for at ændre beslutningen.

Forligskredsen har truffet beslutningen

Bekymringen, over at mange ansatte siger op, deles på Christiansborg. Dog er flytningen nødvendig, siger Socialdemokraterne forsvarsordfører, Anette Lind:

- Jeg kan godt forstå, at det er bekymrende at skulle flytte, men det er nu engang sådan, at hele forligskredsen mener, at det her er den nyeste og bedste ledelsesstruktur, siger hun.

Til sommer flytter yderligere 115 medarbejdere fra hjemmeværnet på Christianshavn til Vordingborg. Mange har allerede opsagt jobbet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter