Flagermus sætter en stopper for træfældning

Træfældningen på en københavnsk allé var sat i gang, da en flagermusekoloni kom på tværs.

Flagermus er fredede i Danmark, og derfor kan man ikke bare fælde de træer, de bor i. Det måtte Københavns Kommune i dag sande.

Det har længe været Københavns kommunes planer at fælde en poppelallé på Bispebjerg Kirkegård. Alderdom har ramt poplerne, der skal fældes, så der kan blive plads til nye træer.

Men en gruppe flagermus har sat en imidlertidig stopper for projektet.

Først i går at flagermus blev opdaget

Flagermusene bor nemlig i poppeltræerne, og det fandt man først ud af, da fældningen gik i gang i går.

- Vi har hele tiden vidst, at der var flagermus i området, men de var ikke lige der, hvor vi troede. Så vi indstillede nedfældningsarbejdet, så snart vi fandt ud af, at der er flagermus det pågældende sted også, lyder det fra centerchef i kommunen, Anders Melamies.

Flagermus er fredede i Danmark, hvor der kendes op til 17 forskellige arter.

Træerne udgør sikkerhedsrisiko

Indtil videre er en del nedfældningen af kirkegårdens store træer indstillet indtil flagermusene er flyttet på behændig vis.

- Vi er i dialog med Naturstyrelsen og flagermuseksperterne, og sammen med dem er vi ved at finde den bedste løsning, så flagermusene kan leve videre her, siger Anders Melamies.

Men under alle omstændigheder skal træerne væk på et tidspunkt.

- De her træer udgør en sikkerhedsrisiko og derfor skal de fældes. Det nytter ikke noget at der stadig er træer tilbage med flagermus i, for det skal være sikkert at færdes på kommunens områder, siger han.