Flere ensomme børn kan nu få en voksenven

Børns Voksenvenner i København oplever et stigende antal voksne, der tilmelder sig som voksenvenner.

Siden i sommer har 180 mænd og kvinder meldt sig til Børns Voksenvenner København. Det betyder, at flere ensomme børn nu kan få en voksenven. (© (c) Scanpix)

- Jeg er meget parat. Det må meget gerne blive i morgen, lyder det fra en spændt Helle Sørensen.

Hun er en af de mange voksne, der siden i sommer har meldt sig som voksenven hos Børns Voksenvenner København, og nu venter på at blive matchet med et barn.

Som voksenven bruger man tid sammen med børn, der ikke har så meget voksenkontakt i det daglige, forklarer Sarah Højgaard Cawood, som er sekretariatsleder i Børns Voksenvenner København.

I sommer var der blandt andet et stort problem med at få mænd til at melde sig som voksenven. Dengang havde de kun 7 mandlige voksenvenner. Nu har 80 mænd meldt sig.

Og fordi mange voksne har meldt sig som voksenven, så kan organisationen nu hjælpe endnu flere børn med at få et nyt venskab med en voksen.

- Et venskab er noget, hvor voksenvennen og barnet laver noget, som er sjovt sammen. Det kan være at spille et spil, spille bold, eller gå en enkelt gang i Tivoli. Det vigtigste er, at barnet får en nærværende voksen som en god ven, siger Sarah Højgaard Cawood.

Helle Sørensen er netop blevet godkendt som voksenven og venter nu på det rigtige match til et venskab, som hun har høje forventninger til:

- Jeg håber, at jeg igennem venskabet kan give et barn et frirum og styrke dem i deres hverdag.

Ifølge Børns Voksenvenner København, så er tilbagemeldingerne da også rigtig gode fra de allerede etablerede venskaber:

- Vi hører, at børnene bliver gladere, får gode oplevelser og bliver mindre ensomme. De blomstrer op, og de klarer sig bedre i skolen, siger Sarah Højgaard Cawood.

Børns Voksenvenner har 42 lokalforeninger, og de har skabt over 3.700 venskaber.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk