Flere hundrede mulige sager på vej mod Uber-chauffører

Københavns Politi har modtaget nyt materiale fra Holland, der kan danne grundlag for hundredvis af retssager mod Uber-chauffører herhjemme.

Materialet har politiet fået fra Skat som har det fra Holland. I papirerne står en del navne på personer, der muligvis kører som Uber-chauffører, forklarer Københavns Politi. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Tidligere i dag sigtede politiet ifølge avisen.dk 44 Uber-chauffører for piratkørsel, og nu kan der være endnu flere sager på vej.

Københavns Politi har netop modtaget en stor mængde materiale fra Holland, som blandt andet indeholder en del navne på potentielle Uber-chauffører i Danmark.

Det fortæller Henrik Møller Jakobsen, der er vicepolitiinspektør i Københavns Politi, til DR P4 København.

- Vi har modtaget lige godt 1.800 poster, og blandt dem er der en del navne. Også nogle der går igen. Nu er vi ved at kigge på, om det er materiale, vi kan bruge som bevis. Kan vi det, så vil vi gå i gang med at sigte de personer, der er nævnt i materialet, siger han.

Politiet har modtaget materialet fra Skat, som har modtaget det fra kilder i Holland.

Men inden politiet vil gå videre med sagerne, skal dokumenterne først tjekkes for, om det juridisk kan bruges som bevis.

- Sådan noget materiale skal skarpt vurderes, inden vi kan begynde at sigte de her flere hundrede chauffører, siger Henrik Møller Jakobsen.

Hvornår politiet eventuelt begynder at sigte chaufførerne, er endnu uvist.

Facebook
Twitter