Flere københavnske unge skal flytte ind i ældrebolig

Flere hundrede ældreboliger i Københavns Kommune bliver lavet om til ungdomsboliger, efter de ældre har sagt nej tak.

Ældre vender ryggen til en række boliger i Københavns Kommune, så nu bliver boligerne bygget om til de unge. (© Colourbox)

Flere hundrede københavnske boliger, som ældre finder uattraktive, skal laves om til at kunne huse unge mennesker i stedet.

Det skal en ny aftale mellem Københavns kommune og Danmarks Almene Boliger sikre ved at omdanne ældreboliger til ungdomsboliger.

- De ældre mister ikke et privilegium. Det er faktisk sådan, at der ikke rigtig er den store efterspørgsel på de her ældreboliger længere, siger Ninna Thomsen (SF), sundheds- og omsorgsborgmester, der kalder boligerne for oplagte som ungdomsboliger.

Blandet beboelse gavner flere generationer

Der er mangel på ungdomsboliger, og ved at lave lejemål om fra ældre- til ungdomsboliger løser man ikke kun en lille del af boligproblemerne i byen, mener den københavnske sundheds- og omsorgsborgmester.

- For det første løser vi et konkret problem med, at vi har nogle boliger, der står tomme. For det andet skaber vi et blandet boligbyggeri, hvor unge og ældre bor sammen, og jeg tror, at det er fint, at generationerne mødes på kryds og tværs, siger Ninna Thomsen.

I første omgang drejer det sig om 650 ældreboliger, hvoraf 440 af dem skal omdannes til ungdomsboliger over en 10-årig periode. Forslaget skal endeligt vedtages i Københavns Kommunes borgerrepræsentation i december måned.

Husleje i den høje ende

Hos Danske Studerendes Fællesråd kalder man planerne om at lade de unge rykke ind i ældreboligerne for et skridt i den rigtige retning, selvom de langt fra vil løse alle problemer med at skaffe unge mennesker en bolig.

Huslejen for en lejlighed på 55 kvadratmeter bliver samtidig sat ned med 1.200 kroner, så de unge ender med at skulle betale 4.200 kroner i om måneden for ungdomsboligen.

Et beløb, der ifølge Danske Studerendes Fællesråd ligger over de unges økonomiske formåen:

- I virkeligheden er det højt i forhold til en SU, men med det niveau, priserne i København har udviklet sig til, så er det i hvert fald noget nemmere at få det til at hænge sammen, siger Yasmin Davali, der er formand for fællesrådet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter