Flere søskende får adresse hos hver sin forælder: ”Det styrker samarbejdet om vores forælderskab”

Når drømmen om den harmoniske kernefamilie brister, får flere søskende adresse hos hver sin forælder.

Louise Lisners yngste søn har adresse hos sin mor, og den ældste har adresse hos sin far. Den løsning vælger flere og flere forældre. (Foto: Louise Lisner)

Når forældre går fra hinanden, vælger flere af dem at dele børnene imellem sig, så børnene får adresse hver sit sted.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

For mens det for ti år siden kun var i 14 procent af de delte familier, at børnene fik hver sin adresse, så gælder det i dag for 19 procent af delefamilierne.

Den løsning har Louise Lisner og hendes eksmand valgt. De blev skilt for fem år siden, og i starten havde deres to sønner adresse hos deres mor på Amager.

- Vi havde en 7/7 deleordning, men deres far spurgte mig, om han kunne få den ene drengs bopæl. Det gjorde ham mere tryg, at vi var ligestillede i forældreskabet, siger hun.

For børnene er der ikke nogen forskel, for de bor stadig hos deres forældre på det samme tidspunkt, og er derfor ikke blevet skilt ad, selvom de på papiret har adresse hver sit sted.

Når forældrene deler børnenes adresse op mellem sig, handler det primært om, at forældrene på den måde føler sig mere ligestillede, siger kontorchef i Statsforvaltningen Kirsten Rosenkilde.

- Hvis forældrene har et barn boende hver, så er der ingen af dem, der er mere eller mindre forældre. Og det kan være følelsesmæssigt vigtigt for dem, siger hun.

Børnene kan blive indblandet

Ved Børns Vilkår mener seniorkonsulent Bente Boserup, at selvom mange forældre tror, at de med opdelingen af børnene kan forhindre konflikter, så kan konflikterne ende med at rykke endnu tættere på børnene.

- Hvis forældrene ikke er enige, så kan det være, at de kommer til at skændes om noget, de ikke kan få hjælp til, og som børnene bliver blandet voldsomt ind i, siger hun.

Når løsningen har været den rigtige for Louise Lisner og hendes eksmand, så handler det også om, at forældreparret har et godt udgangspunkt uden de store konflikter og med daglig kontakt.

- Vi har ikke været bekymrede for, om det blev et tovtrækkeri, siger hun.

Sidste år toppede Sorø og København listen med flest skilsmisser per 1000 gifte, mens Lemvig og Allerød lå i bunden.

Facebook
Twitter