Flere springer ud som iværksætter i hovedstaden

Antallet af nye virksomheder i Region Hovedstaden steget med 21 procent på fem år.

Christian Bowall er adminstrende direktør og medstifter af Frankly Juice, som ligger på Østerbro i København. Han har sammen med medstifter Christian Seiersen startet firmaet. (© Christian Browall)

Flere følger drømmen om at blive herre over egen virksomhed.

Ifølge Hovedstadens Iværksætterprogram er antallet af nye virksomheder i Region Hovedstaden steget med 21 procent fra 2010 til 2015.

Det glæder Axel Andreas Bech, der er projektleder for Hovedstadens Iværksætterprogram. Stigningen betyder nemlig, at efterdønningerne fra finanskrisen helt er aftaget for iværksættere i hovedstadsområdet.

- Vi har nu 9.000 nye virksomheder. Det svarer nogenlunde til, hvor vi var før finanskrisen. Vi har indhentet det tabte, siger han og fortæller, at flere iværksættere også overlever med deres virksomhed end tidligere.

Christian Bowall er en af dem, der er sprunget ud i det. Sammen med sin medstifter Christian Seiersen har han startet juicevirksomheden Frankly Juice på Østerbro.

For ham var det naturligt at tage springet og blive iværksætter og tilsidesætte frygten for, at den faste månedsløn udebliver. Noget som sikkert afholder mange fra at blive iværksættere.

- Når jeg først begynder at tænke på min idé, bliver jeg grebet. Jeg kan slet ikke tænke på andet, siger han og fortsætter:

- Det har flere gange set i spejlet og tænkt at hold da op, hvad er det, jeg har gang i? Men så tænker jeg på, hvad jeg er ved at skabe, og det driver mig videre. Jeg tænker slet ikke på, at jeg kan fejle, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk