Fodgængerforbund advarer: Pokémon-spil hører ikke hjemme i trafikken

Det kan ende med ulykker. Pokémon GO-spillet kan være farlig i trafikken, mener forbund.

Pokémon GO har været tilgængeligt i flere lande i omkring en uge, og der er allerede beretninger om, at de små væsener har været skyld i ulykker. (Foto: Sam Mircovich © Scanpix)

Hold øjnene på trafikken og glem dit Pokémon-spil!

Sådan lyder opfordringen fra Dansk Fodgængerforbund til de mange, der lige nu spiller det populære Pokémon GO-spil på deres mobiltelefon.

Pokémon GO spilles på en smartphone, som trækker data fra Google Maps. Ved hjælp af telefonens kamera blandes den virtuelle verden med virkeligheden, så de små Pokémon-monstre dukker op foran en, eksempelvis på gaden, hvor man skal fange dem.

Ifølge Dansk Fodgængerforbund kan det ende i ulykker, hvis man ikke passer godt på. Forbundet opfordrer derfor til, at man lader være med at spille Pokémon GO i trafikken.

- Det er lige så farligt at gå og kigge på sin app i trafikken, som det er at sende sms'er. Vi vil derfor ikke anbefale brugen af app’en på gader, fortove og kørebaner, siger forbundets direktør, Ulla Liv Friis.

Pokémon GO har været tilgængeligt i flere lande i omkring en uge, og der er allerede beretninger om, at de små væsener har været skyld i ulykker, fordi spillerne har haft øjnene klistret til skærmen og glemt verden omkring sig.

Der kan også sagtens ske Pokémon GO-relaterede ulykker i Danmark, mener Ulla Liv Friis.

- Det kan man godt frygte. Man må jo heller ikke skrive sms’er, når man kører bil, cykler eller men man går på fortovet. Vi har intet imod, at man leger med Pokémon eller apps. Men det fungerer ikke ude i trafikken, siger hun.