Formand for skandaleramt affaldsanlæg trækker sig

Bestyrelsesformand for Amager Ressource Center, som driver det kommende affaldsanlæg Amager Bakke, Lars Weiss (S), trækker sig fra formandsposten.

Uenigheder om ledelsen af virksomheden bag det skandaleramte Amager Bakke får nu bestyrelsesformand Lars Weiss (S) til at trække sig fra posten. (Foto: © Sarah Christine Nørgaard, Scanpix)

Interne uenigheder om den fremtidige ledelse får nu bestyrelsesformand for Amager Ressource Center, Lars Weiss (S), til at trække sig fra formandsposten.

- Vi havde en diskussion om den fremtidige ledelse af Amager Ressource Center, og der var uenighed om den retning, vi skal gå, og som konsekvens af det meddelte jeg bestyrelsen, at jeg trækker mig som formand, siger Lars Weiss til DR København.

Han kalder bestyrelsen for splittet uden at ville uddybe det yderligere.

- Som bestyrelsesformand skal jeg kunne repræsentere alle fem ejerkommuner (København, Tårnby, Hvidovre, Frederiksberg og Dragør, red.) og deres interesser, og når jeg ikke var enig i en beslutning, er den helt naturlige konsekvens, at jeg ikke skal være bestyrelsesformand. Nu skal der findes en ny formand, og det skal en delvist ny bestyrelse sørge for, siger han til DR København.

Lars Weiss' afsked fra Amager Ressource Center kommer efter en række skandaler.

I begyndelsen af marts måned erkendte ledelsen på affaldsanlægget, at man skulle have informeret bestyrelsen om en livsfarlig eksplosion tilbage i februar. Den manglende information blev kritiseret af Lars Weiss.

Sidste forår kom det frem, at anlægget stod til at mangle 1,9 mia. kroner, fordi affaldsdirektørens vurdering af affaldsmængderne til anlæggets drift var forkert. Et halvt år senere besluttede politikerne i de fem ejerkommuner så en økonomisk redningsplan, der kræver import af 100.000 ton affald til Amager hvert år.