Forslag om 100-dobling af Københavnske p-priser stemt ned

Omdiskuteret forslag om at 100-doble parkeringspriserne i København er stemt ned med et brag.

Københavnere med bil kan ånde lettet op. Forslaget om at 100-doble prisen er stemt ned. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

DR er blevet opmærksom på, at forhøjelserne ikke er taget af bordet, som der står i artiklen. De bliver en del af efterårets budgetforhandlinger, som det hele tiden har været planen. Forslaget har ikke været til afstemning, da det omtalte udvalgsmøde blot var en orientering. Opdateret 12. maj 2018.

10.000 kroner om året skulle det koste for beboere at have deres bil parkeret i København.

Sådan lød et kontroversielt forslag i den forgangne uge fra Københavns teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen.

Forslaget lød på at 100-doble prisen for en privat parkeringslicens, der i dag ligger på mellem 100 og 1175 kroner.

Målet var at få færre biler i København, men forslaget er netop blevet behandlet i Københavns Teknik- og Miljøudvalg - og ifølge TV 2 Lorry er det stemt ned med et brag

Forslag har social slagside

Kun Alternativet og SF bakkede op om borgmesterens forslag under mandagens møde. Både Socialdemokratiet og De Konservative stemte imod, fordi forslaget kunne have en social slagside.

- Jeg har ikke noget imod, at man kigger på taksterne, men det skal ikke være størrelsen på pengepungen, der afgør, om du har mulighed for at have en bil. Så vi stemte imod, lyder det fra socialdemokraternes Niels E. Bjerrum til TV 2 Lorry.

Samme argument lød i sidste uge fra De Konservatives gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation, Jakob Næsager.

- Hun jager københavnere ud af byen. Københavnerne skal have lov til at bo i København, og hvis de har behov for en bil, skal de også have lov til det, siger han.

Facebook
Twitter