Forsøg sender parforhold til årligt tjek

Parterapi skal forebygge krise i parforholdet, ligesom jævnlige besøg hos tandlægen.

Parterapi skal forebygge krise i parforholdet, ligesom jævnlige besøg hos tandlægen. (© Stock.xchng)

En til to gange om året dumper et kort fra tandlægen ned i postkassen med en påmindelse om, at det er tid til eftersyn. Og ligesom tandsættet får et jævnligt tjek, kan det i fremtiden blive parforholdet, der skal til årligt eftersyn.

Forebyggende indsats ønskes

I denne uge mødte de første par op til par-tjek hos Center for Familieudvikling i København. Her har man igangsat et forskningsforsøg, som skal vise, om det kan styrke parforholdet at gå til en årlig undersøgelse hos en psykolog eller par-tjek vejleder.

- Vi ved, at parterapi kan have en rigtig fin effekt, men vi ved desværre også, at folk primært går i terapi som en sidste løsning, inden de går fra hinanden. Vi vil se, om vi kan opmuntre folk til at komme i en forebyggende ånd inspireret af logikken fra tandlægeverdenen. En gang gik man kun til tandlægen for at få hevet en tand ud, men nu har vi en lang tradition for at forebygge problemer i tænderne med årlig eftersyn, siger Mattias Stølen Due, der er psykolog og udviklingsleder ved Center for Familieudvikling til Kristeligt Dagblad.

Der er tale om et videnskabeligt, kontrolleret forsøg, som centeret gennemfører for fondsmidler blandt cirka 200 par i samarbejde med Aarhus Universitet.

 

Facebook
Twitter