Frank Jensen: Christianitter må bakke op om politiet

Christianitterne kan ikke forhindre, at politiets kameraer bliver fjernet, men de kan bakke op om politiets arbejde, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Det er ikke Christianias opgave at forhindre, at kriminelle elementer fjerner politiets kameraer, men christianitterne må sige fra, mener Frank Jensen.

Beboerne på og omkring Christiania skal ikke acceptere det rå, kriminelle miljø, der i lang tid har huseret på fristadens berømte og berygtede Pusher Street.

Sådan lyder opfordringen fra overborgmester i København Frank Jensen (S), efter to overvågningskameraer i dag er blevet fjernet fra gaden.

Det skete kun få timer efter, at politiet havde sat dem op for at overvåge handlen med hash i Pusher Street.

- Det er nødvendigt at rette en stærk appel til alle de positive kræfter på Christiania, siger Frank Jensen.

- Det er vigtigt, at de bakker op om den linje, som nu er lagt, og som Københavns Politi klart har markeret. Nu skal vi altså have ryddet ud, siger overborgmesteren.

Han understreger, at det ikke er christianitternes ansvar at forhindre, at kameraerne bliver pillet ned igen, men han forventer, at fristadens beboere støtter politiet, når det hænger nye kameraer op.

- På få uger har de positive kræfter forvandlet Christiania tilbage til et sted, hvor både christianitter og andre kunne bevæge sig i tryghed på Pusher Street. Nu skal de holde fast, siger Frank Jensen.

- De kriminelle må ikke have lov til at tage gaden tilbage.