Frank Jensen: En større lufthavn er god for hele Danmark

Overborgmester i København Frank Jensen (S) er lykkelig over planerne om udvidelse af Københavns Lufthavn for 20 milliarder kroner.

Overborgmester Frank Jensen er en glad mand. Han håber at en udvidelse af lufthavnen kan give hele landet et løft. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Millioner af passagerer letter og lander hvert år i Københavns Lufthavn - men der skal komme endnu flere.

For at trække endnu flere rejsende til, vil lufthavnen investere 20 milliarder kroner i at udvide med nye terminaler og landingsbaner i de kommende år.

Og det glæder Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), der peger på, at det er en nødvendighed at udvide lufthavnen for at få vækst i hovedstaden, men samtidig også resten af landet.

- Det betyder rigtig meget, hvis vi vil tiltrække amerikanske, latinamerikanske og asiatiske virksomheder til landet, og derfor har lufthavnen stor betydning, ikke kun for København, men for hele landet, siger han.

Derfor håber Frank Jensen også, at politikerne på Christiansborg kan se fordelene ved udvidelsen og dermed vil give grønt lys til loven om en større lufthavn. Det kræver det nemlig, hvis planen skal blive til virkelighed.

- Uanset hvor de 179 medlemmer af Folketinget kommer fra i Danmark, så håber jeg, at de kan se, at lufthavnen er hele landets lufthavn og derfor vil være med til at trykke på de grønne knapper for en lov herom, siger han.

Ifølge Frank Jensen er Københavns Lufthavn med til at skabe jobs, og den er samtidig den bedste i Nordeuropa. Derfor mener han, at det er vigtigt at fremtidssikre lufthavnens position nu.

- Vi har en lufthavn, der er central i Nordeuropa. Den har en hub-funktion for mange rejsende, og den position er ikke givet af sig selv, hvis ikke vi fremtidssikrer og udvider, siger han.

Facebook
Twitter