Frederiksbergs daginstitutioner åbner ventelister til københavnerbørn

Børnene skal fylde nogle af de mange ledige daginstitutionspladser på Frederiksberg.

Nu kan københavnske børn få lov at komme ind i børnehaver på Frederiksberg. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Frederiksberg Kommune har for mange daginstitutionspladser, og vil nu tilbyde Københavns Kommune, at forældre kan skrive sig op til en daginstitutionsplads.

Frederiksberg har nemlig 450 ledige daginstitutionspladser og vil nu åbne deres ventelister op til børn fra andre kommuner.

Det står der i kommunes budgetaftale for 2019.

Københavnerforældre kan dermed for fremtiden henvende sig til pladsanvisningen i Frederiksberg Kommune og få deres børn skrevet op til en daginstitution.

Frederiksberg kommune stod ellers til at lukke en række af kommunens daginstitutionspladser, blandt andet en stor del af skovbørnehavepladserne, som en del af kommunens budgetforslag.

Men forslaget om at genåbne ventelisterne til daginstitutionerne er ifølge formand for børneudvalget i Frederiksberg Kommune, Laura Lindahl (LA), en fin løsning på dagsinstitutionsproblematikken.

- Vi stod før budgetforhandlingerne med en kapacitetsudfordring på 450 tomme pladser, og nu har jeg fået igennem, at vi lukker de knap 400 af dem. At vi så åbner ventelisterne igen, det har jeg ikke noget problem med. Det ville overraske mig, hvis det lige pludselig strømmer til med københavnerbørn.

Laura Lindahl har tidligere udtalt, at hun som lokalpolitiker på Frederiksberg ikke er sat i verden for at drive daginstitutioner for københavnerbørn, og det mener hun stadig trods det nye forslag.

- Jeg mener stadigvæk, at vi ikke skal drive daginstitutioner for københavnerne på Frederiksberg, og det gør vi heller ikke fremadrettet, siger hun.

Borgmester i København: Glad for Frederiksbergs beslutning

En anden, som også glæder sig over det nye forslag, er Jesper Christensen (S), børne- og ungeborgmester i Københavns Kommune.

- Det er fint, hvis man åbner ventelisterne. Der kan være københavnere, som bor tæt på Frederiksberg, hvor det giver god mening at vælge en daginstitution på Frederiksberg, når de skal have hverdagen til at hænge sammen, siger han.

Jesper Christensen kender dog endnu ikke til de økonomiske vilkår for salget af ledige institutionspladser til de københavnske børn.

- Nu venter vi på at høre, hvad det er, Frederiksberg Kommune konkret gerne vil, og hvilke forudsætninger, der skal gælde, fortæller han.

Københavns Kommune har allerede i deres budget for 2019 sat ind, at de gerne vil samarbejde med de omkringliggende kommuner, som har åbne ventelister, til de københavnere, der kunne være interesseret.

Det har tidligere fremgået i artiklen, at Københavns Kommune har lange ventelister på daginstitutioner, der er ifølge kommunen tale om lange ventelister på en række populære daginstitutioner. Dette er rettet i artiklen.

FacebookTwitter