Frederikssund-borgmester: Ingen grund til ekstern undersøgelse af Vinge-sagen

En ekstern undersøgelse af det fejlslagne byudviklingsprojekt Vinge Centrum er ellers vejen frem, mener S.

Politikerne kendte blandt andet til de negative konsekvenser for økonomien omkring Vinge, inden efterårets kommunalvalg. Nu skal der lægges låg på sagen, mener borgmesteren. (Foto: © Kathrine Ejdum, (c) DR)

- Vi skal videre, og derfor er der ikke behov for flere undersøgelser af, hvad der gik galt i Vinge.

Det mener Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V).

Det har ellers været foreslået, at kommunen skal bede om en ekstern undersøgelse af, hvem der har ansvaret for det fejlslagne og nu nulstillede byudviklingsprojekt Vinge Centrum.

Men det er ikke den rette løsning at lade for eksempel Ankestyrelsen kigge nærmere på forløbet, siger John Schmidt Andersen.

- Hvis man lader nogle andre undersøge sådan en sag, så tager det enormt lang tid, og det hele går bare i stå, siger han.

S: Det skal undersøges grundigt

I den anden ende af byrådssalen på Frederikssund Rådhus deler man ikke borgmesterens holdning om at lukke sagen.

- Uanset om vi bruger Ankestyrelsen eller vi bruger andre greb, mener jeg, at vi er nødt til for alles skyld at få placeret et ansvar, siger Tina Tving Stauning, gruppeformand for Socialdemokratiet i Frederikssund byråd.

Byrådspolitikerne skal i aften diskutere en intern redegørelse af, hvad der gik galt med det storstillede projekt, som slog fejl, da kommunen og de investorer, der skulle opføre det storstilede byprojekt, ikke kunne blive enige om en endelig aftale tilbage i december.

Kommunen har tidligere holdt informationer om Vinge Centrum tæt ind til kroppen - men nu skal oplysningerne lægges frem, mener Tina Tving Stauning.

- Står det til mig, skal alle dokumenter lægges frem. Det skylder vi borgerne, siger hun.