Freja og Carla lider af angst: Det er én stor kamp inde i hovedet

Den nystiftede forening "Foreningen for Børn med Angst" vil sætte større fokus på det at have angst som barn. Freja Reinhold og Carla Nybo Bennedbæk kæmper begge med sygdommen.

For Freja Reinhold (th.) og Carla Nybo Bennedbæk (tv.) har det at lide af angst haft mange konsekvenser både i skolen og det sociale liv. Ny forening vil sætte større fokus på børn med angst. (Foto: DR P4 København © (c) DR)

Hjertebanken, søvnbesvær og dødsangst. Det er nogle af de ting børn med angst må slås med til daglig.

For nylig blev foreningen "Forening for Børn med Angst" stiftet i håbet om at få et større fokus på børn med angst.

For sygdommen har store konsekvenser, når børn rammes. Det har Freja Reinhold og Carla Nybo Bennedbæk mærket på egen krop.

- Der er en kamp oppe i hovedet. Jeg er bange for alt, jeg har smerter som gør mig bange. Jeg har kvalme dagligt og er bange for at kaste op, siger Carla Nybo Bennedbæk.

For begge piger har sygdommen betydet at skolen og det sociale liv har lidt et knæk.

- Jeg har måtte opgive min sport og skolen. Jeg får hjemmeundervisning, og det har betydet, at jeg også har mistet meget af det sociale liv. Det er jeg langsomt ved at bygge op igen nu, siger Carla Nybo Bennedbæk.

Mens Carla Nybo Bennedbæk stadig lider af sygdommen, har Freja Reinhold fået bugt med den.

- Efter at have været i en gruppe med andre børn med angst, og med mange snakke med mine forældre, kunne jeg mærke at jeg selv kunne styre, hvordan jeg skulle trække vejret, og jeg kunne spise igen, siger hun.

Begge piger mener, at der skal sættes fokus på børn, der lider af angst.

- Det er altså ikke bare fordi, man er mærkelig. Det er en sygdom, som man ikke rigtig kan se. Man skal vide, at der er mange børn, der har det, siger Carla Nybo Bennedbæk.

- Ja, den skal have mere opmærksomhed, og man skal forstå, at det er altså en sygdom, siger Freja Reinhold og fortsætter:

- Det er jo svært at se og forklare man er syg, når man er syg.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.